Informatie

Algemene informatie

Hier volgt de pagina met DJ LODY algemene informatie. DJ LODY is een bekende old school disco dj uit Dordrecht. Mocht u na het lezen hiervan nog meer willen weten, een prijsaanvraag willen doen of andere vragen willen stellen, dan kunt u contact opnemen na het lezen van de DJ LODY algemene informatie via de contact pagina van deze website. Of u klikt hier.

DJ LODY

Het begin

DJ LODY is begonnen halverwege de zeventiger jaren op zolder met het draaien van 45 toeren platen. Dit op een zogenoemde “pick-up” platenspeler met daarbij een lichtorgel voor het visuele effect. In de hoogtij dagen van de disco muziek is DJ LODY begonnen met het kopen van disco en dansplaten op vinyl en werd hij daarbij groot fan van Donna Summer. Gedurende de zeventiger jaren heeft hij een grote platen collectie verzameld met de grootste disco en dansmuziek. Hier is de oorsprong te zien van zijn voorkeur voor old school disco en soul hits. En hier deed hij zijn eerste ervaring als discjockey ofwel dj op.

Verdere ontwikkeling

Begin jaren tachtig heeft DJ LODY zijn eerste optreden als gast dj bij de  in discotheek Scanners in Dordrecht. Niet als hoofdact maar als dj in de tweede zaal. Het optreden bleek zeer groot succes! Niet alleen stond de zaal op zijn kop, ook de hoofdzaal (met een ander feest) was leeg gelopen. Zijn muziekkeuze en ook het draaien van muziek van vinyl sloeg aan. Na dit optreden kwamen er meer opdrachten. DJ LODY werd een bekende in het gay uitgaan circuit (zelfs een keer een optreden vlak na bekende disco dj Ben Liebrand), allerlei parties, café’s en gelegenheden. Vooral zijn muziekkeuze en het gebruik van originele vinyl platen deed hem opvallen.
Ondanks dat hier ook de cd zijn intrede deed, kan je zeggen dat DJ LODY een echte old school disco dj is.

Lange ervaring

DJ LODY kan momenteel terugzien op meer dan 30 jaar ervaring in het dj vak en weet als geen ander een echt old school disco dansfeest neer te zetten. Alhoewel zijn roots in de discomuziek liggen heeft hij al gaande weg ook uitstapjes gemaakt naar andere muziekstijlen zoals jazz-age muziek (1920, 1930, 1940), new age, lounge, licht clubhouse and wereldmuziek (bijv. Buddha Bar). Ook werkt hij graag samen met collega dj’s en vormt hij samen met DJ Dimitri van Discoroyaal/Royaal Events  onder de naam The Disc-O-Jockeys.

Niet voor geprogrammeerd

DJ LODY gebruikt geen voorgeprogrammeerde sets, maar draait ad hoc muziek wat bij op dat moment geschikt vindt. Geen optreden van DJ LODY is dus hetzelfde alhoewel er wel standaard nummers voorbij komen. Ook kan hij het toch niet laten op zijn tijd zijn idool Donna Summer de revue te laten passeren. Hij houdt het oog op het publiek en vindt de reactie van het publiek het belangrijkst. Dansen op goede originele muziek is het doel. DJ LODY is professioneel, heeft de juiste apparatuur en licht, heeft kennis van zaken en is een grote muziek liefhebber. Hij gebruikt 100% origineel materiaal en met vinyl zoals een diskjockey behoord te gebruiken. Een diskjockey (partyjock) in de juiste zin van het woord!