Informatie

Hier volgt algemene informatie betreffende DJ LODY, direct contact opnemen kunt u via de Contact pagina van deze website:

DJ LODY

DJ LODY is ooit begonnen eind jaren zeventig op een zolder met 45 toeren singles op een zogenoemde kleine “pick-up” en een lichtorgel. Op het hoogtepunt van de disco periode kocht hij zijn eerste platen en begon hij zijn collectie van dansmuziek. Groot fan van disco queen Donna Summer en daarnaast fan van alles wat met disco en dansmuziek te maken heeft. DJ LODY verzamelde een grote collectie vinyl platen (vooral maxi singles) bij elkaar die hij nog steeds gebruikt tijdens zijn dj optredens. Naast disco kwam daar later ook andere muziek bij zoals HRG dansmuziek, soul en pop. DJ LODY heeft dansmuziek vanaf de jaren zeventig tot aan nu.

Begin jaren tachtig heeft DJ LODY zijn eerste optreden als gast dj bij de Nextdance dance party in discotheek Scanners in Dordrecht. Niet als hoofdact maar als dj in de tweede zaal. Het optreden bleek een enorm succes! Niet alleen stond de zaal op zijn kop, ook de hoofdzaal was leeg gelopen. Zijn muziekkeuze en ook het draaien van muziek van vinyl sloeg aan. Na deze tijd kwamen er meer opdrachten op zijn pad. DJ LODY was een bekende op Roze Zaterdagen (zelfs een keer een optreden vlak na bekende disco dj Ben Liebrand), allerlei parties, café’s  en gelegenheden. Vooral zijn muziekkeuze en het gebruik van originele vinyl platen (naast de compact discs op dat moment) deed hem opvallen. Je kan zeggen dat DJ LODY een echte old school disco dj is.

DJ LODY kan op dit moment buigen op meer dan 25 jaar ervaring in het vak en weet als geen ander een echt disco dansfeest neer te zetten. Alhoewel zijn roots in disco en soul muziek liggen heeft hij ook de nodige uitstapjes gemaakt naar andere stijlen zoals jazz-age muziek (1920, 1930, 1940), new age en worldmusic (zoals bijv. Buddha Bar). Ook werkt hij samen met dj collega’s en vorm hij samen The Disc-O-Jockeys met dj Dimitri van Discoroyaal.

DJ LODY gebruikt geen voorgeprogrammeerde sets, maar draait ad hoc muziek wat bij op dat moment geschikt vindt. Geen optreden van DJ LODY is dus hetzelfde alhoewel er wel standaard nummers voorbij komen. Ook kan hij het toch niet laten op zijn tijd zijn idool Donna Summer de revue te laten passeren. Hij houdt het oog op het publiek en vindt de reactie van het publiek het belangrijkst. Dansen op goede originele muziek is het doel. DJ LODY is professioneel, heeft de juiste apparatuur en licht, heeft kennis van zaken en is een grote muziek liefhebber. Hij gebruikt 100% origineel materiaal en met vinyl zoals een diskjockey betaamd. Een diskjockey (partyjock) in de juiste zin van het woord!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.